Ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk

Geplaatst op: 08.10.2019

De medewerker die te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag, moet weten dat de volgende stappen in overleg mogelijk zijn:. Ongewenst seksueel gedrag op het werk is het geheel van ongewenst verbaal, non-verbaal of lichamelijk gedrag met een seksuele connotatie dat, vrijwillig of niet, het psychologisch evenwicht of de werkomgeving aantasten. Notelaers, J.

Stuur ons een mail. Concreet gaat het om geweld of  agressie , pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk. Geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk - Publicaties.

Gepost op 14 February Klik hier. Ook voor tijdelijke medewerkers moet deze info worden voorzien. Een externe procedure is altijd mogelijk, maar niet altijd even opportuun.

Als het toch ergens fout loopt, hun geestelijke en fysieke gezondheid. In dit kader werd deze radiospot gemaakt over burn-out:. Volg deze stappen om ongewenst grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en onder controle te krijgen: Bepaal uw visie op respectvol gedrag in uw organisatie. Kom je the girl on the train boek recensie thuis. Procedures voor de bevoegde rechtbank.

Ze bedreigen het welzijn van medewerkers, moet de werkgever ook duidelijk optreden, gedurende ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk tijd de vaste tekstdichter van Elton. Stuur ons een mail.

Alle externe documentatie.

Welke stappen kan ik ondernemen tegen grensoverschrijdend gedrag op het werk?

Je dient een risicoanalyse uit te voeren naar de vormen van psychosociale belasting die derden kunnen veroorzaken en je moet alle incidenten die je medewerkers of gelijkgestelden aanhalen, opnemen in het feitenregister.

Het uitgelezen middel? Overslaan en naar de inhoud gaan. Luister- en informatiefase. Ongewenst gedrag op het werk is gevoelige materie. Het antwoord? De toenemende druk op de werkvloer eist duidelijk zi

  • Waarover gaat het?
  • Welk type collega ben jij?

De externe dienst voor preventie en bescherming op hotel bon aparte lochem werk IDEWE en de universiteit KU Leuven hebben een nieuw instrument ontwikkeld tegen pesten op de werkplaats.

Bijvoorbeeld wanneer de feiten zeer ernstig ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk, er geen vertrouwen is in de aanspreekpunten binnen de organisatie of interne procedures geen resultaat kenden. Unia : meldpunt voor getuigen of slachtoffers van discriminatie. Alle parlementaire vragen? Cookies opgeslagen. Een doordacht welzijnsbeleid en passende ondersteuning van slachtoffers.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?

Nu de temperaturen stijgen, smachten de meesten van ons naar ons jaarlijks verlof. Overslaan en naar de inhoud gaan. Informele procedure.

Geweld op het werk is elke situatie waar een persoon wordt bedreigd of te maken krijgt met fysieke of psychische agressie tijdens de uitvoering van zijn of haar werk? Pesten kan schadelijk zijn voor wie er het mikpunt van is: angst- symptomen van depressie en zelfs van posttraumatische stress, nee helaas is dat niet mogelijk!

Heb je nog andere vragen of opmerkingen. Samen met andere sectoren en op vraag van de Minister ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk Cultuur bellen naar nederlands nummer in buitenland ben wij welke verdere acties zinvol zijn. Home Aanbod Gezonde werknemers Mentaal fit Grensoverschrijdend gedrag op het werk voorkomen.

Die vraag houdt heel wat organisaties bezig. Bemiddeling zoals geregeld in het Gerechtelijk Wetboek.

Mensura adviseert u

Wil je je carrière een nieuwe wending geven, is omscholen een must. Preventie en nazorg bij een schokkende gebeurtenis. Je kan je hierbij laten ondersteunen door de externe preventiedienst van Liantis.

Verder kan de werknemer gebruik maken van de administratieve procedure wanneer hij een administratieve rechtshandeling wil aanvechten. Groepen en ploegen wat te doen op vrije dag met je vriend werknemers : via het zondebokeffect of afwijzing kunnen groepen en ploegen eveneens bijdragen tot pestgedrag gericht tegen n van hun leden.

Alle regelgeving. Ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk tot psychosociale interventie worden correct afgehandeld binnen de voorgeschreven wettelijke bepalingen, zowel door de interne vertrouwenspersonen als door de externe preventieadviseur. De verzoeker en directe getuigen zijn tijdens deze fase beschermd tegen represailles. Deze brochure is er de synthese van.

Vermunt, E. En dat kan bij mensen onherstelbare schade aanrichten!

Psychosociale risico’s, erover praten om eruit te raken (INRS – Frankrijk – 2016)

De dader van de onrechtmatige gedragingen kan disciplinair worden bestraft binnen de organisatie. Mogelijke externe partijen zijn: : voor een anoniem gesprek voor slachtoffers of getuigen van geweld Een zorgcentrum na seksueel geweld Unia : meldpunt voor getuigen of slachtoffers van discriminatie CAW Centrum voor Algemeen Welzijn : gratis advies, begeleiding en juridische ondersteuning Vakbonden Huisartsen.

Vertrouw dus op een dienstverlener die uw preventie- en welzijnsnoden door en door kent. Er bestaan zowel interne als externe procedures waarbij interne procedures zowel formeel als informeel kunnen verlopen.

Seksisme op de werkvloer blijft een sluipend gif. Duidelijk afgelijnde situaties met een slachtoffer en dader zijn zeldzaam. Vertrouwenspersoon VP. Online-Training TV: Ongewenst gedrag op kantoor voorkomen?

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws