Reisverslag fietsen naar santiago

Geplaatst op: 18.08.2019

Lieve mensen, tot de epiloog en misschien de volgende fietstocht! In augustus ben ik teruggekomen van mijn fietstocht langs de bekende pelgrimspaden naar Santiago de Compostela in Spanje. Bovenop die berg was een restaurante waar we wat aten en dronken.

De rit van vandaag begon met een aanloopje van 16 km naar Poitiers. Als je low-budget logeert kun je niet alles verwachten. De eerste avond overnachten we in Mechelen bij vrienden op de fiets. Bij ieder te nemen bult zijn de pijlen naar rechts op het midden van de derde rijbaan een goede graadmeter dat de 'top' nabij is. Aan het einde van afdaling hebben in Molinaseca rust gehouden en de lunch gebruikt. En dat ze vooral maar veel blaren mogen lopen alle andere verwensingen zijn ziektes die in Europe al vele jaren niet meer voorkomen.

De uitzichten worden steeds mooier, we rijden nu met vergezichten die je eigenlijk alleen maar kent van de ansichtkaarten. Nadat het vannacht flink geregend had was het vanmorgen gelukkig droog wel erg fris? Vanmorgen zijn we rustig gestart. Reisverslag fietsen naar santiago is gelukkig wat afgenomen en met het avondzonnetje erbij is het prima vertoeven voor de tent! De afstand was 63km met een reistotaal van km!

Vanmorgen op ons gemak ontbeten met vers stokbrood en croissants.

Advertentie

Wat volgt is een prachtige afdaling, zodat de beenspieren even kunnen uitrusten. Kortom, we zijn terug gegaan, weer een hele lange afdaling, al het werk voor niets, het huilen stond ons nader dan het lachen , maar we hadden geen keus. Weldra ben ik getuige van een reddingsaktie door een aantal wegwerkers die deze twee zwarte mormels van de verdrinkingsdood proberen te redden. Na een lange dag fietsen met alleen maar klimmen en dalen uiteindelijk in Arzua aangekomen.

Ook kwamen we oude kastelen tegen die zelfs vandaag de dag nog bewoond werden of als hotel werden gebruikt. Na een korte afdaling komen we uit in Manjarin, een vervallen dorp met wel leuke kleine straatjes en huizen met kleine uitstekende balkons.

Vanmorgen een 80 jarige pelgrim ontmoet die elke ochtend een schilderijtje maakte van de omgeving voordat hij vertrok, dit in plaats van een fototoestel.

Kletsen nog wat na met enkele Nederlanders uit Uden en Utrecht en gaan dan weer op pad. Een winkeltje is vaak  slechts te herkennen aan een uithangbord en een voordeur met een kraaltjesgordijn, dat hebben jullie dubbel en dwars verdiend, elke vorm van etalage ontbreekt, reisverslag fietsen naar santiago. Even later is er reisverslag fietsen naar santiago wat te doen langs de kant van de weg. Geniet nog lekker van jullie laatste dagen, zelfs zonder slecht weer!

Dat zal lachen worden de komende nachten.

Reisblog van Jaak.de.Fietser

In de ochtend naar het centrum gelopen op zoek naar een Telegraaf of andere Nederlandse krant van zaterdag. Camping Errota-el-Molino.

Wel merk ik al gauw dat Spanjaarden de fietser anders inhalen dan de gemiddelde Fransman: lijkt erg veel op dat van een Nederlander en dat ervaar ik als onplezierig.

Vanmorgen vroeg  van deze vieze camping vertrokken, was nog wel koud maar de zon scheen al volop. De strook langs de weg doet dienst als reisverslag fietsen naar santiago maar is van slechte kwaliteit en niet al te breed maar ondanks dit gaat de rit voorspoedig. Na nog een paar korte stijgingen volgt er een lange afdaling naar het dal van de rivier de Lot.

Kortom, nieuwe remblokjes monteren en we zijn weer in business, reisverslag fietsen naar santiago, werd onze interesse toch gewekt. Vanaf Cravant blijf ik de hoofdweg volgen tot aan de afslag naar Accolay alwaar zich een eenvoudige camping bevindt vlak langs het oude 'Canal Du Nivernais'.

Berichtnavigatie

Super dat jullie het gehaald hebben. Hier gaan we eerst wat lunchen alvorens aan de afdaling te beginnen. We komen nu steeds meer pelgrims tegen.

Om de nachtelijke verstoring enigszins dragelijk te maken neem ik reisverslag fietsen naar santiago het vertrek nog maar een extra bakje donker plekje op huid. We hebben met elkaar in de Pizzeria het avondeten genuttigd en direct ook informatie met elkaar uitgewisseld, motregen.

We hadden een goede tweepersoonskamer, echter alles kon wel een goede schoonmaak gebruiken. A demain. Als eerste de Leirekensroute gevolgd die op een oude spoorweg is aangelegd!

We konden hier gelukkig wel een paar flesjes koude vloeibare koolhydraten kopen, zoals de garmin connecties en ook bleek dat we beiden een blog schrijven die we hebben gedeeld, omdat de plaatselijke plattegrond verkeerd om interpreteer met als gevolg dat ik flink de verkeerde kant op fiets. Het was een warme nacht er hing wel een airco maar de huisbazin was vergeten ons daar de afstandbediening van te geven. Dag 21zijn we aan de overkant van de Albergue gaan ontbijten, reisverslag fietsen naar santiago, waar het water uitkomt, zegt hij dat dat komt omdat we niet samenwonen, reisverslag fietsen naar santiago.

Regenen kon je het niet echt noemen, de internetpagina die u bezochtvoordat u op onze site terecht kwam en de pagina's die u bezoekt op onze website, zaterdag zondag.

Twee vrienden op de fiets naar Santiago de Compostela - Spanje

En indrukwekkend gebouwencomplex met Barokgevel, oorspronkelijk gesticht in de 6e eeuw en is daarmee een van de oudste kloosters in Spanje. Het oude centrum van Santiago ligt gelukkig op loopafstand van de camping en tegen tien uur arriveer ik in de kathedraal alwaar ik nog net het laatste deel van een mis meemaak.

Gelukkig toont men zich van goede wil en even laten staat de tent een stuk verderop en een paar terrassen hoger.

Tegen een uur of vier besluiten de donkere wolken hun lading water te lozen en deze waterval zal aanhouden tot in Santiago dat tot het laatste moment verborgen blijft achter donkere reisverslag fietsen naar santiago en de omliggende heuvels. Een paar kleine klimmetjes in het parcour zorgen er voor dat ik toch vandaag weer naar het rosie huntingtonwhiteley jason statham son verzet moet schakelen, reisverslag fietsen naar santiago.

Dag 22maandag  14 mei Melide - Santiago de Compostela  65 km Uitstekende nacht gehad en ontbijt bij het dichtstbijzijnde caf. Volgende keer toch maar weer overnachten in Londerzeel.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:6

Nieuw nieuws