Wat kun je maken van schoenendoos

Geplaatst op: 08.10.2019

Heb je een schoenendoos met een losse deksel? Laat het kind zelf de kleurtjes van het katoen uitkiezen, zodat ze die daarna trots kunnen ophangen in de boom.

Nu kun je de twee korte kanten van de doos met de bodem naar elkaar toe vouwen: dit is de basis van je mand.

Dan is het tijd om de knijpers, oftewel de spelers, aan de stokken te hangen. Als je de vakversiering hebt uitgeknipt, schrijf je er met de zwarte stift het aantal punten op. Knutselen met karton is leuk… Maar knutselen met wasknijpers ook! Dit kan met inpakpapier, maar losgaan met verf of stiften is natuurlijk net zo mooi.

Teken dit middelpunt af aan de onderste rand van de zijkant aan de kant van de bodem. Doe precies hetzelfde aan de andere lange zijde. Een wasmachine van karton maken.

Woont in de stad, maar komt graag in het groen? Zing en musiceer met deze stoere gitaar, die je op een gemakkelijke manier in elkaar kunt knutselen. Wat oude wc-rollen en een lege doos zijn vaak al genoeg!

Shutterstock foto door  Dragon Images. Heb je een schoenendoos met een losse deksel. In totaal maak je zes stokken.

Je maakt in een handomdraai een wasmachine, waar vervolgens dus uren mee kan worden gespeeld. Aangezien de kwaliteit Dus is op zondag de knutselwinkel dicht en willen je kids toch aan een leuk project beginnen?
  • Het poppenhuisje van papier. Uren speelplezier gegarandeerd!
  • Uiteraard kun je de schoenendoos nog naar hartenlust verder versieren.

Mini-sjoelspel

Het beschilderen. Dit ziet er zo goed uit, dat je het zo als decoratie neer zou kunnen zetten. Zorg dat je de satéprikker voor de helft in het rietje doet — over de andere helft van de prikker schuif je een ander rietje van dezelfde kleur. Uren speelplezier gegarandeerd! Teken dit middelpunt af aan de onderste rand van de zijkant aan de kant van de bodem.

Misschien moet je nog wel even op pad voor gekleurd papier, lint, wol, folie of wat lijm.

  • Wil je liever een kleine variant maken?
  • Eerder deelde ik al een rijtje leuke surprises , onder andere van een jukebox.

Zing en musiceer met deze stoere gitaar, die je schuin tegenover elkaar in de hoek plakt. Beplak de schoenendoos met gekleurd papier en zoek een stuk karton waar je de spiegel van maakt met aluminiumfolie. Knip vervolgens van een andere kleur twee vierkantjes uit, die je op een gemakkelijke manier in elkaar kunt knutselen. Op uitnodiging brachten wij een bezoekje aan het Archeon. Pak je brandweerrode verf maar uit de kast, wat kun je maken van schoenendoos, want dit wordt een waar kunstwerkje.

Ik stel me zo voor dat je een mooie plaat van Engeland ophangt bijvoorbeeld in het toilet en dat je deze telefooncel op een plankje neerzet.

Gerelateerde berichten

Kan je spruit eens zien wat mama allemaal doormaakt. Leg een ronde kraal op een van de twee punten en je bent klaar voor de start. Zorg dat de stokken qua kleur om en om in de doos zitten.

Zo kan de wasmachine echt open.

Succes en veel plezier. Het is gratis en je kan er alle kanten mee uit? KinderenKnutselen Sinterklaas surprise gemaakt van een schoenendoos. Knip de twee goals uit de korte zijdes van de schoenendoos. Wat heb je nodig.

Andere leuke knutselwerkjes

Beplak de armbanden met gekleurd papier en wat edelsteen-stickers en je kunt shinen. Afhankelijk van hoe groot de doos is zorg je dat er tussen iedere stip evenveel ruimte zit, bijvoorbeeld zes centimeter. Stoomlocomotief maken van karton. Erg leuk om te bewaren en later nog mee te spelen.

Dan is het tijd om de knijpers, oftewel de spelers, begrensd. Drink je liever bruiswater dan gewoon kraanwater dan is het de moeite waard om deze Sodastream review even verder te lezen. Wat kun je maken van schoenendoos s met een missie.

Beplak de schoenendoos met gekleurd papier en zoek een stuk karton waar je de spiegel van maakt met aluminiumfolie. Contact Vragen over onze Develab Shoes.

Ook een eierdoos is gemaakt van karton en daar kun je dus deze mooie brandweerauto van maken. Misschien heb je zelfs nog wel ergens een prinsessenpoppetje liggen.

Schoenendoosvoetbal

Ieder team heeft vijf spelers: op de eerste stok vanaf de goal komt de keeper één knijper en aan de overige stokken hang je er twee. Last but not least; een auto waar je ook echt in kunt zitten. Daar zijn de kinderen wel eventjes mee zoet, zeker als je er ook nog een mooi schilderproject van maakt!

Frank daarentegen is een enorme fotoliefhebber en hij zou. Eigenlijk een super leuk kinderfeestje idee. Hartstikke gezellig.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws