Wat moet je doen bij brand in huis

Geplaatst op: 11.10.2019

Staan er geen obstakels in de gang of voor deuren of ramen? Laat je eten nooit onbeheerd op het fornuis staan te koken. Door terug je huis in te lopen heeft de brandweer een extra slachtoffer om naar te moeten zoeken.

Het kan je redding zijn. Alarmeer iedereen in je huis. Het is voor veel mensen de allergrootste nachtmerrie: brand in hun eigen huis. Wat is de kans dat je gewond raakt? Heb je een plek waar je terecht kunt, bijvoorbeeld bij familie of vrienden.

Er is ook de mogelijkheid om een korte cursus op internet te volgen. Laat jezelf zakken en probeer op alle zachte spullen terecht te komen? Registreer je waardevolle eigendommen Ook jij kan vroeg of te laat te maken krijgen met een inbraak.

U kunt veel doen om een woningbrand te voorkomen. Oefen je vluchtroute Sluit je ogen?

De 4 stappen als er brand uitbreekt:

Vluchten Als er brand bij jou thuis is, weet je dan hoe je het snelst het huis uit komt? De rug van je hand heeft meer zenuwuiteinden dan je handpalm, zodat je de temperatuur van een voorwerp nauwkeurig vast kunt stellen zonder het daadwerkelijk aan te raken. Wat doe je dan? De materiële schade kan enorm zijn, om maar niet te spreken over lichamelijk letsel.

Je enige zorg is om zo snel mogelijk uit je huis te komen. Wanneer er effectief brand uitbreekt, volg je onmiddellijk het evacuatieplan. Als er een richel is kun je erop gaan staan met je gezicht naar de muur toe.

  • Minimaal op elke verdieping in huis in de gang, hal of overloop bij de slaapkamers of ruimten waardoor je vanuit de slaapkamer kunt vluchten. Natuurlijk hopen we dat dit bij jou nooit zo ver hoeft te komen.
  • Raak niet in paniek als je niet uit je huis kunt ontsnappen en op hulp wacht. Omdat brand snel om zich heen grijpt, zijn rookmelders dus onmisbaar.

Vergeet wat je hebt gezien in films gipsafdruk handen laten maken tilburg tv-series waarin de held de vlammen in rent om iemand te redden. Deze artikels kunnen je ook interesseren: Hoe bescherm je je huisdier en als je niet thuis bent. Leg de huissleutels op een vaste plek.

Wellicht krijg je nooit brand in huis, maar je weet het nooit zeker. Leg de huissleutels op een vaste plek.

Berichtnavigatie

Je wordt dan direct doorverbonden naar de goede plek. Wat te doen bij brand in huis. Tegelijkertijd krijgt u een melding op uw smartphone, zodat u ten alle tijden weet wat er aan de hand is.

Natuurlijk hopen we dat dit bij jou nooit zo ver hoeft te komen. Dat geeft een enorme steekvlam! Al binnen drie minuten kan de situatie levensbedreigend zijn. Indien je rookmelders niet verbonden zijn met een meldkamer verwittig je zo snel mogelijk de brandweer op het nummer Berichtnavigatie Zijn ontruimingsoefeningen op school tijdverspilling. Hiervoor is de brandweer gemiddeld binnen 8 minuten na alarmering aanwezig met een appartement te koop veenendaal oost.

Meer op het web

Home Wat te doen bij Medische verzorging Slachtoffers van brand hebben vaak last van rookvergifting of brandwonden. De meeste dodelijke slachtoffers vallen dan ook tijdens de slaap. Als er geen rook in de kamer is kun je gaan staan, maar wees voorzichtig wanneer je een andere ruimte binnengaat om aan hetzelfde gevaar te ontkomen. Berichtnavigatie Zijn ontruimingsoefeningen op school tijdverspilling?

Oefen het plan : test de vluchtwegen regelmatig met je gezinsleden. De hoeveelheid blusmiddel is van belang om daadkrachtig te blussen. Roep om hulp vanuit een raam op de eerste of tweede verdieping. Besluit je te vluchten, volg dan je eigen vluchtplan zie 'maak een vluchtplan' eerder op de pagina. Bij een inbraak is de kans groot dat…. Warmtepomp Laat je wijsmaken Warmtepomp onderhoud Wat moet je doen bij brand in huis.

Na een brand kun je soms voor langere tijd je huis niet meer in. Belangrijker is om jezelf en huisgenoten in veiligheid te brengen.

Brand grijpt razendsnel om zich heen. Maak je huishoudelijke apparaten regelmatig schoon om brand te voorkomen. Dus niet alleen voor de brandweer, maar ook voor de ambulance en de politie.

Zorg er ook voor dat de ramen gemakkelijk geopend kunnen worden en eventuele horren gemakkelijk weggehaald kunnen worden. Doe de Home Safety Check op www. Sluit tijdens het vluchten de deuren achter je.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws